Правила в'їзду до Лівану під час пандемії COVID-19 (від 15.02.2022)

Назад

 

Шановні пасажири, хочемо звернути Вашу увагу на оновлені правила в'їзду до Лівану
під час пандемії COVID-19 (від 15.02.2022).

1. Реєстрація на сайті MOPH PASS.
Всі пасажири, що прибувають до Лівану, за винятком громадян Ліванської Республіки та дітей віком до 12 років, повинні зареєструватися на сайті https://PASS.MOPH.GOV.LB, переконавшись, що введена інформація правильна до отримання MOPH PASS.

2. Вимоги до ПЛР-тесту та його завантаження в систему MOPH PASS.
Усі пасажири, які прибувають до Лівану, повинні зробити ПЛР-тест у сертифікованій лабораторії, за винятком громадян Ліванської Республіки, пасажирів, хто вакцинувався менше 6 місяців тому та дітей віком до 12 років. Результат тесту повинен бути не пізніше 48 годин з моменту його отримання до прибуття до Лівану. ПЛР-тест має бути завантажений пасажиром на платформу MOPH PASS, де буде створено QR-код та надіслано пасажиру у текстовому повідомленні з посиланням на його завантаження. Після прибуття до міжнародного аеропорту Бейрута імені Рафіка Харірі QR-код буде зчитаний, щоб переконатися, що інформація про пасажира є вірною, перш ніж йому буде дозволено перетнути кордон.

3. Обов'язкове ПЛР-тестування в аеропорту прибуття до Лівану.
Усі пасажири, що прибувають до Лівану, за винятком громадян Ліванської Республіки та дітей віком до 12 років, а також тимчасових сил ООН у Лівані, мають пройти ПЛР-тест після прибуття в аеропорт Бейрута імені Рафіка Харірі.

4. Майбутня зміна способу передоплати за тест ПЛР з 10 січня 2022 року.
З 10 січня 2022 р. спосіб оплати ПЛР-тесту, що проводиться в аеропорт Бейрута імені Рафіка Харірі, буде змінено таким чином:
Усі пасажири, що прибувають до Лівану, за винятком громадян Ліванської Республіки, дітей віком до 12 років та тимчасових сил ООН у Лівані, повинні внести передоплату у розмірі 30 доларів США з кредитної картки, виключно через зазначену вище електронну платформу, щоб отримати перепустку MOPH PASS, яка дозволить їм зробити ПЛР-тест після прибуття в аеропорт Бейрута імені Рафіка Харірі.

5. Домашній карантин для пасажирів, що прибули до Лівану.
Пасажири, що здали ПЛР-тест після прибуття в аеропорт Бейрута імені Рафіка Харірі, повинні залишатися на домашньому карантині, де вони будуть проінформовані про результат тесту протягом 24 годин за допомогою текстового повідомлення, а також електронної копії результату.

6. У разі позитивного результату ПЛР-тесту.
Якщо результат ПЛР-тесту позитивний, пасажир повинен негайно зателефонувати на гарячу лінію Covid-19 Міністерства охорони здоров'я за номером 1787, якщо з ним не зв'яжуться працівники міністерства.

Винятки:

1. Пасажири, які отримали другу дозу вакцини від Covid-19 або вакцину, що складається тільки з однієї дози, як мінімум за два тижні, і як максимум за 6 місяців до прибуття в Ліван або пасажирів, які були інфіковані та виліковані від Covid-19 протягом 90 днів до дати вильоту, звільняються від проведення ПЛР-тесту в країні відправлення, але вони повинні пройти ПЛР-тест в аеропорту Бейрута імені Рафіка Харірі, за умови, що вони завантажать сертифікати та офіційні документи, що підтверджують це, на платформу Міністерства охорони здоров'я для отримання MOPH PASS.

При цьому громадянам Ліванської Республіки отримання MOPH PASS необов'язкове.

2. Пасажири, які вилетіли з Лівану і повернуться протягом одного тижня, тобто ті, що подорожували протягом одного дня тижня та повернуться того ж дня протягом наступного тижня, будуть звільнені від проходження ПЛР-тесту в країнах відправлення, але повинні зробити ПЛР-тест в аеропорту Бейрута імені Рафіка Харірі після прибуття до Лівану за умови, що вони завантажать сертифікати та офіційні документи, що підтверджують це, на платформу Міністерства охорони здоров'я для отримання MOPH PASS.

При цьому громадянам Ліванської Республіки отримання MOPH PASS необов'язкове.